Mieszanka mąk do wypieku chleba w automacie lub piekarniku.
Sposób przygotowania:
Skład: mąka żytnia, pszenna, kwas suszony, słód jęczmienny
sól
Receptura: chleb swojaczek 1000g
maślanka 300g
woda 500g
drożdże 30g
czas mieszania: do uzyskania dobrej konsystencji
temperatura ciasta: 27-29 st. C
leżakowanie: 40 min
naważka: 570g
garowanie: 40-50 min
warunki pieczenia: temp. 220-240st C, zaparowanie
przy wkładaniu
czas pieczenia: ok. 35-40 min
Wartość energetyczna: 100g wskazane %RWS*
dzienne
spożycie
KJ 1394,51 8400 17
Kcal 333,07 2000 17
Białko 8,18 50 16
Błonnik* 0,00
Węglowodany 68,14 260 26
w tym cukry 4,10 90 5
Tłuszcz 1,28 70 2
kwasy tłuszczowe nasycone 0,38 20 2
Sól 0,7773 6 12,96
*referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8400Kj/2000kcal)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.